New works, Galleri Mårtenson-Persson, Båstad, 23/6-22/7

Pressmeddelande:

KRISTOFFER ZETTERSTRAND
Nya målningar / New works 

Vernissage lördag 23 juni 2012, kl 16 – 19. Välkomna!

Det är alltid lika inspirerande att kunna göra sin andra separatutställning med en konstnär. Efter ett mycket positivt mottagande 2008, är Kristoffer Zetterstrand nu tillbaka med nya målningar.

Inför Kristoffer Zetterstrands konst kan man känna sig som mitt i en historia, som om man klivit in i biomörkret, mitt i en film. Hjärnan börjar arbeta, hur hänger de olika delarna ihop? Vad betyder de utplacerade objekten och vilka relationer finns mellan huvudpersonerna?

De olika delarna känner vi igen: ruiner, berg, figurer från renässans och dataspel, Platons grotta och den upplysande eller förtärande elden – men det finns också en skevhet i bilderna.

Det hänger ihop, men något stämmer inte. Men det är just det glappet som fortsätter att engagera oss. Den pixlade data bilden samsas med den realistiskt avbildade. Historia och samtid sker simultant. Utspelar sig allt på samma gång – eller?

Tidsbegreppet försvinner ofta i Kristoffer Zetterstrands surrealistiska bildvärld.

I denna, vår andra separatutställning kommer ingen att bli besviken på Kristoffer Zetterstrands målningar med dess drömlika bilder – samtida eller ur historien. Kristoffer Zetterstrand är först och främst en målare av den gamla skolan. Han provar ut måleriets relation till den bildvärld som ny teknik gjort möjligt, och låter sina imaginära rum bli mötesplatser för såväl konsthistoriska motiv som klassiska måleriska problem.

Kristoffer Zetterstrand har ytterligare förstärkt sin position som en av våra yngre mest intressanta konstnärer.

Bernadotte Art Awards, Stiftelsen Marianne och Sigvard Bernadottes Konstnärsfond tilldelades Kristoffer Zetterstrand för 2012.

Utställningen varar t.o.m. sönd 22 juli 2012.

Öppettider: tisd – sönd, kl 12 – 18.

För mer info/bilder kontakta

Rikard Persson / Tom Mårtenson

Galleri Mårtenson & Persson, Påarpsvägen 444, 26994 Båstad.

tel 0431 360010 / mob 0709 360070.

www.gallerimartenson-persson.se – info@gallerimartenson-persson.se