virveln-jpg

I dag invigdes konstverket Virveln som nu pryder fasaden på före detta Stadsbiblioteket i Karlshamn.

Det nya konstverket som invigdes i Karlshamn i dag föreställer en vattenvirvel inspirerad av Mieån precis i närheten av byggnaden. Konstverket består av drygt 14 000 mosaikplattor i olika storlekar och täcker, tillsammans med båda delarna av konstverket, ungefär tio gånger fyra meter yta.

Invigningen firades i dag med bubbel och ballongsläpp tillsammans med konstnären Kristoffer Zetterstrand.

– Det är jättekul att se sitt konstverk i verkligheten. Man vill ju alltid se om det blev som man hade tänkt sig och i det här fallet blev det ju kanon, säger Kristoffer Zetterstrand.

Konstverket designades och byggdes upp visuellt i datorn och arbetet har bestått av tre månaders arbete med design och ytterligare tre månader av montering.

Mosaikplattorna är specialbeställda från Italien, men Kristoffer Zetterstrand säger att han vill att konstverket ska spegla Mieån precis intill.

– Jag brukar designa utifrån en specifik plats och jag valde just det här hörnet av byggnaden eftersom man kan se konstverket från långt håll på den här platsen. Virveln är tänkt att spegla vattnet i Mieån, säger konstnären.

Människorna på plats verkar också de nöjda med slutresultatet.

– Det piffar upp hela korsningen. Jag blir så glad när jag ser det. Jättefint, säger Gunilla Petersson, boende i Karlshamn.

 

Text o Bild : Dejana Pasic

 

Originalartikel här: http://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/nytt-konstverk-i-karlshamn

Articles